divendres, 20 de febrer del 2015

Més transparència i accès a la informació


Ahir vam demanar a l'alcalde Àngel Ros que donés explicacions urgents a la ciutadania després que la regidora i ex primera tinent d'alcalde de la Paeria Marta Camps l'acusés de malversació de fons públics en la seva gestió com a Paer en Cap, en concret, per gastar prop de 36.000 euros en corbates i fulards per regalar o elevades dietes en viatges a Hannover i la Xina -uns viatges dels que ja fa temps vam demanar explicacions-.

Ros ens ha rebut avui, a mi i a la resta de representants polítics, per aclarir que no hi ha cap irregularitat. Agraïm les explicacions de l'alcalde però li hem de recordar que es deu a la ciutadania i per això li reclamem, una vegada més, màxima transparència en la gestió municipal i que tothom pugui accedir amb normalitat a tota la informació pública, incloses factures i despeses.

És imprescindible que la gent estigui segura que els seus diners es gasten en allò que s'ha de gastar i no en despeses supèrflues per evitar que episodis com el que s'ha viscut aquesta setmana a la Paeria generin desconfiança entre els ciutadans.

Per això cal que, a banda de guanyar premis que elogien la suposada transparència de la Paeria, tots els ciutadans puguin estar al cas de les informacions d'interès general, algunes de les quals no estan penjades a la pàgina web de l'Ajuntament de Lleida o són gairebé impossibles de trobar.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada